Reduton® eerste SQAPE geopolymeertoepassing met Kiwa kwaliteitsverklaring.

v.d. Bosch Beton b.v. behaalt als eerste de Kiwa kwaliteitsverklaring voor toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie in Reduton®

Almelo, september 2018
Kiwa heeft de eerste kwaliteitsverklaring voor toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie in bouwproducten toegekend aan v.d. Bosch Beton b.v. voor haar productlijn Reduton®.

Duurzaam en innovatief bouwmateriaal
Reduton® realiseert tot 80% CO2-reductie ten opzichte van producten geproduceerd met Portlandcement en heeft een extreem lage MKI-waarde (MilieuKosten Indicator) dankzij toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie.
Geopolymeer is een duurzaam bouwmateriaal als alternatief voor traditioneel cementgebonden beton. Het materiaal is ook goedgekeurd volgens het Besluit Bodemkwaliteit onder BRL 5077. Daar komt nu de kwaliteitsverklaring van Kiwa bij.

Provincie Overijssel koploper met geopolymeer
v.d. Bosch Beton b.v. startte in 2015 met het toepassen van de SQAPE geopolymeertechnologie in graselementen. De provincie Overijssel was de eerste opdrachtgever die het materiaal wilde gebruiken voor bermverharding. Inmiddels zijn hiermee diverse projecten in Overijssel uitgevoerd, met de N34 als grootste opdracht.

Bert Boerman (gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal): “De innovatie van v.d. Bosch Beton b.v. zorgt bij de productie van bermverharding voor minder CO2-uitstoot. Deze bermverharding draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid door stevige bermen, maar ook aan een milieuvriendelijke infrastructuur. Daarom passen wij deze nieuwe bermverharding toe bij de ombouw van de N34 tussen Witte Paal en de Drentse grens. Door het gebruik wordt een CO2-reductie gerealiseerd van bijna 1 miljoen kg! Dit staat gelijk aan de hoeveelheid CO2, die 200 auto’s in een jaar tijd uitstoten of wat een gemiddeld huishouden in 75 jaar uitstoot.”

Kiwa kwaliteitsverklaring biedt afnemers zekerheid
Kiwa heeft het innovatieve bouwmateriaal gecontroleerd op basiseisen en testen uit de Europese normen voor bestratingsmateriaal en de resultaten vastgelegd in een kwaliteitsverklaring. “De kwaliteitsverklaring biedt zekerheid aan een afnemer dat een innovatief product aan de norm voldoet die voor die toepassing bekend is, zodat een vergelijking met conventionele materialen mogelijk is”, aldus Jan Klapwijk van Kiwa tijdens de uitreiking van de verklaring. Erkenning door Kiwa garandeert de kwaliteit van bouwmaterialen geproduceerd met SQAPE geopolymeertechnologie, zoals Reduton® van v.d. Bosch Beton b.v.

Over v.d. Bosch Beton b.v.
Het familiebedrijf v.d. Bosch Beton b.v. is sinds de oprichting in 1914 uitgegroeid tot een moderne, gestroomlijnde organisatie. v.d. Bosch Beton b.v. produceert en levert betonnen bestratingsmaterialen voor de professionele wegenbouw (GWW). De basis voor het uitgebreide productenpakket wordt gevormd door optimale kwaliteitsbewaking, voortdurende innovatie en een scherp oog voor duurzame ontwikkelingen in de markt. Dit resulteert in hoogwaardige en vaak vernieuwende, duurzame producten. www.vdboschbeton.nl

 Over SQAPE Technology
SQAPE Technology is een [Nederlandse] kennisorganisatie die beschikt over een gepatenteerde geopolymeertechnologie waarmee een duurzaam bouwmateriaal kan worden geproduceerd met een hoge mate van bestendigheid en een extreem lage CO2 footprint. Met haar geopolymeer-oplossing zet SQAPE Technology zich binnen de betonsector in om de impact op het milieu en de omgeving te reduceren en een meer verantwoordelijk en efficiënt gebruik van de natuurlijke hulpbronnen te realiseren. www.SQAPE.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SQAPE Technology, Patrick Ammerlaan 06-53832658 of Rob Bleijerveld 06-22243934

Deel op Social Media


SUSTAINABLE ENTREPRENEURSHIP

IS IN OUR DNA .

  • SQAPE B.V.

  • Industrieweg 15,
    5861 EK WANSSUM

  • +31 (0)478 537 777