Struyk Verwo Infra kiest voor innovatief beton van SQAPE

Het zo snel mogelijk verlagen van de CO2-uitstoot is ook in de bouwwereld een actueel thema. Met die inzet is de duurzame SQAPE-technologie momenteel aan een sterke opmars bezig. Ook Struyk Verwo Infra kiest nu voor dit nieuwe geopolymeer ‘beton’ met een zeer lage CO2-footprint.

In een speciaal hiervoor verbouwde installatie begint Struyk Verwo Infra in Tiel met de productie van het bestratingsmateriaal CERO (powered by SQAPE). Hierbij wordt een nieuw soort beton gebruikt, dat is ontwikkeld op basis van de SQAPE geopolymeertechnologie. Die techniek zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot dat kan oplopen met maar liefst 70%.

Beton bestaat doorgaans uit een mengsel van zand, grind en cement. Dat cement kent een aanzienlijke CO2-uitstoot, maar SQAPE heeft hiervoor een veel duurzamer alternatief ontwikkeld. Met behulp van een bindmiddelsysteem dat ten opzichte van cement veel minder belastend is voor het milieu, is er nu voortaan een milieuvriendelijke én hoogwaardige betonsoort beschikbaar.

Het bestratingsmateriaal kent een lage MKI-waarde, heeft even sterke fysische eigenschappen als traditioneel beton en is volledig recyclebaar en circulair. Beheerders van de openbare ruimte kunnen hiermee dezelfde kwaliteit bestratingsmateriaal toepassen als ze altijd al gewend zijn.

Geopolymeertechniek
Met de geopolymeertechniek van SQAPE is Struyk Verwo Infra in staat om duurzame én betaalbare betratingsmaterialen te leveren, die aan alle standaard eisen voldoen. De nieuwe betonnen bestratingsproducten voldoen dankzij de certificering door Kiwa – BRL 5077 – ook aan alle gewenste milieuprofielen.

De veelbelovende en innovatieve geopolymeertechniek van SQAPE levert stabiele en vormvaste producten op, die er hetzelfde uitzien als cementgebonden beton. Alleen van binnen kent het geopolymeer ‘beton’ een andere, sterkere structuur.

SQAPE is de naam van het kennisbedrijf dat de geopolymeer technologie heeft uitgevonden en gepatenteerd en deze samen met launching partners inzet. De techniek is jarenlang door SQAPE op laboratoriumschaal getest. Via diverse octrooiaanvragen worden de SQAPE geopolymeer technologie en applicatiegebieden beschermd.

Deel op Social Media


SUSTAINABLE ENTREPRENEURSHIP

IS IN OUR DNA .

  • SQAPE B.V.

  • Industrieweg 15,
    5861 EK WANSSUM

  • +31 (0)478 537 777